Dag in dag uit achter de geraniums naar Max Geheugentrainer kijken? Aan Harry Neutel, die onlangs met verplicht pensioen ging, is het niet besteed. Omdat hij nog lang niet klaar was met het werkende leven, verruilde hij zijn bureaustoel voor een autostoel als maaltijdbezorger voor een internationaal opererend bedrijf dat maaltijdboxen aan huis bezorgt. Inmiddels zit hij drie keer per week achter het stuur van zijn busje om maaltijdpakketten te bezorgen. 

Vertel me meer! Hoe gaat het NOW?
“Na 48 jaar als administratief medewerker was het zover: ik moest met pensioen.” Moest? Ja, want het liefst was Harry gewoon doorgegaan. Maar zijn verzoek om langer door te mogen werken werd afgewezen. “Heel jammer, ik heb doorgewerkt tot de laatste dag voor mijn pensioen. En toen hield het op.”

Al snel begon zijn zoektocht naar iets nieuws, en dat mocht iets compleet anders zijn dan administratief werk. “Ik hou ervan om buiten zijn. Het gaat mij niet eens om de verdiensten, maar juist om bezig te blijven. Op vrije dagen ben ik ‘s ochtends gaan sporten. Vervolgens heb je nog een halve dag over en wil je wel wat doen. Op Facebook kwam een advertentie voorbij van NOWJOBS en toen dacht ik: "ik schrijf me gewoon in!”

“Ik heb de app gedownload en werd snel daarna gebeld door het Success Team. Dat belletje was heel prettig en zorgde voor een goed gevoel. NOWJOBS werkt natuurlijk vooral online, dan is het extra fijn om ook gewoon een mens van vlees en bloed te kunnen spreken. Het leukste moest toen trouwens nog komen: op mijn verjaardag belde ik voor een paar vragen, en wat denk je? ‘Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Harry!’”

Solliciteren
Toen Harry de shifts in de app zag, besloot hij te solliciteren. “Het bezorgen van maaltijdpakketten bij klanten die al hebben besteld leek me leuk. Geen opdringerigheid, alleen maar blije klanten die weer kunnen koken.”

Een kort sollicitatiegesprek én een testrit volgden. “Het is als gepensioneerde geen must meer om te werken, dus ik voelde niet zo veel druk voor het gesprek. Maar tijdens een testrit moest ik een heel parcours afleggen, en dat was wel even spannend! Rijden in een busje is toch wennen.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?
“U? Zeg maar jij hoor! 

Herkansing! Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik begin bij het distributiecentrum in Hoograven. Daar krijg ik een rittenlijst en een zebra mee, dat is een mobiele scanner met de rittenlijst en de navigatie. Via de zebra kunnen ze zien waar je rijdt, welke pakketten je al hebt afgeleverd en hoeveel je nog moet. Je mag een halfuur van je tijd afwijken. Als je achterloopt, kijken ze of iemand kan bijspringen. En als je snel gaat, pak je even wat extra rust.”

En hoe bevalt het werk?
“Vanwege corona konden nieuwe chauffeurs helaas niet eerst een keertje meerijden met een collega. Zelf zien en ervaren werkt toch beter dan wanneer je alleen een uitleg kunt krijgen. Daardoor ging het inwerken wat stroever dan normaal het geval zou zijn. Gelukkig neemt iedereen de tijd om me dingen nog een keertje uit te leggen.”
 
Over het werk zelf is Harry bijzonder goed te spreken.  “Ik vind het geweldig. Er zijn maar een paar senioren die daar werken. De rest is jong, tussen de 20 en 25. Daar merk je trouwens wel verschil. Ik bruis van de energie, maar soms ben ik wel bang dat ik de jongeren niet met alles kan bijhouden. Gelukkig gaat het vooralsnog helemaal goed.”

Wat is minder leuk?
“Het werkschema is best strak. Dat is niet erg, maar als het bijvoorbeeld slecht weer is kun je weleens in de knel komen. Dan voel ik dat de druk toeneemt. Je wilt natuurlijk niet steeds degene zijn die pakketten moet afstaan aan andere chauffeurs. Ik probeer daarom zoveel mogelijk overdag te werken. Dan kan ik alles goed zien en vinden.”

Zou je zelf zo'n maaltijdbox willen proberen?
“Absoluut. Ik zie nu zelf hoe vrolijk mensen worden als je het pakket aflevert. En het lijkt me heerlijk om niet te hoeven nadenken over wat je vanavond gaat eten.” 

Tot slot, hoe is het contact met het Success Team verder?
“De communicatie in de app werkt perfect wat mij betreft. Ik vind het makkelijk te begrijpen, maar dat komt ook omdat ik niet zoveel moeite heb met een smartphone. Vooral de back-up is prettig. Als je ergens niet uitkomt bel je het algemene nummer van NOWJOBS en helpen zij je.” Om daar met een knipoog aan toe te voegen: “En reken er maar op dat ik volgend jaar op m’n verjaardag weer bij jullie aan de lijn hang!”

Ook aan de slag als flexibele koerier bij HelloFresh?

Solliciteer hier!

account_circle

Jorrit - 25 november 2020