20 september 2023

Hoe moet je je ziekmelden of de dienst annuleren?

Zieke medewerker

Het is belangrijk om te weten hoe je je correct moet ziekmelden of hoe je jouw dienst moet annuleren. We vinden het belangrijk dat je goed communiceert met de opdrachtgever. In deze blog leggen we je uit hoe dat moet. 

Ziekmelden

Ziekmelden doe je zo: 

  1. Meld je ziek in de NOWJOBS-app. Dat doe je door naar jouw planning te gaan en naar de dag te gaan waarop je ziek bent. Vervolgens klik je op 'Contract annuleren'. Daarna kies je of het gaat om 1 dag of om alle dagen van de job en geef je aan dat je ziek bent.
  2. Breng NOWJOBS op de hoogte. Een officiële ziekmelding moet je altijd via NOWJOBS doen. Dit doe je door vóór 09:00 uur te bellen naar 088 - 56 27 000.

Let op: vaak zijn er ziekmeldmomenten bij de opdrachtgever zelf. Meld je volgens afspraak af bij de opdrachtgever zelf. 

Afmelden

Wanneer een bedrijf extra hulp inschakelt en je als bijverdiener het contract aanvaardt in de app, rekent de opdrachtgever op jouw komst.

Afspraken moeten worden nageleefd om te voorkomen dat werkgevers last minute nog op zoek moeten naar iemand anders of zonder extra hulp komen te zitten. Om die reden zijn er waarschuwingen ingebouwd in de app bij annulering of wanneer je niet komt opdagen. Het Success-team checkt of het om een legitieme reden gaat. Hier vind je de regels van het waarschuwingssysteem:

  • Niet komen opdagen op je job zonder het vooraf te laten weten: 4 strikes. Jouw account wordt direct geblokkeerd. 
  • Een annulering van een contract zonder geldige reden binnen de 24 uur voor de start van de shift: 2 strikes. 
  • Een annulering van een contract zonder geldige reden tussen 24 uur en 72 uur voor de start van de shift: 1 strike. 
  • Een annulering van een contract meer dan 72 uur voor de start van de shift: je krijgt geen strike. De opdrachtgever heeft voldoende tijd om iemand anders te regelen. 

Hoe meld je je af?

Ga naar jouw planning en ga naar de dag die je wil annuleren. Vervolgens klik je op 'Contract annuleren'. Daarna kies je of het gaat om 1 dag of om alle dagen van de job en geef je een reden op. 

Bedankt voor het tijdig afmelden in de NOWJOBS-app!

 

Hoe meld je je af in de NOWJOBS-app?

Onterecht afwezig gemeld of niet eens met de strike?

Het kan wel eens voorkomen dat de uren niet correct worden bevestigd, waardoor je onterecht afwezig bent gemeld in de NOWJOBS-app. Soms ontvang je dan ook een onterechte waarschuwing. 

Geen paniek: bel naar 088 56 27 000 en we bespreken de situatie!

account_circle

Marketing - 20 september 2023