12 mei 2021

Zo val je extra op met externe reviews van vorige werkgevers

Externe reviews van werknemers

Je weet vast al dat we in de NOWJOBS app werken we met een reviewsysteem. Na de job beoordeel jij als bijverdiener het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt – en andersom. Met een goede score krijg je sneller een nieuwe job. Want werkgevers vinden jouw inzet en betrouwbaarheid natuurlijk belangrijk. En werkgevers met goede beoordelingen vinden sneller kandidaten omdat er een leuke werksfeer heerst.

Maar wat als je nieuw bent bij NOWJOBS of nog geen reviews hebt ontvangen? 
We horen je al denken: “Heb ik dan minder kans om te worden uitgekozen?” No worries, daar hebben we nu een oplossing voor! Je kunt via de app in een paar klikken een beoordeling aanvragen bij vorige werkgevers. We noemen dit ‘externe reviews’. 

Zo vraag je een externe review aan
Je kunt vanuit de app snel je vorige werkgever uitnodigen om een positieve review te schrijven:
Stap 1: Open de app en ga naar ‘Mijn account’ > ’Reviews’.
Stap 2: Onderaan klik je op de knop ‘Vraag om een externe review’.
Stap 3: Nodig je werkgever uit via sms, mail, WhatsApp – of een ander kanaal naar keuze.

Je kunt de link gewoon doorsturen, maar je kunt ook een boodschap toevoegen om je werkgever extra te overtuigen. (Spoiler: dat vinden zij natuurlijk leuker.) Om je te helpen, hebben we een voorbeeldboodschap uitgeschreven die je kunt gebruiken. Pas zelf aan wat voor jou van toepassing is:

Hi <Voornaam>,
Een tijdje geleden heb ik voor jullie bedrijf gewerkt. Ik vond het een fijne en leerzame werkervaring, hopelijk is dat gevoel wederzijds. Daarom zou ik je graag vragen om een review te schrijven voor mijn profiel op NOWJOBS. Dat is een platform waarbij ik me heb ingeschreven om gemakkelijk nieuwe jobs te vinden. Als je op deze link klikt, kom je uit op een online formulier. In een paar minuten kun je doorgeven hoe je mij als collega hebt ervaren.
Alvast bedankt voor de moeite!

Nu is het aan je werkgever om jouw werk te beoordelen. Jij ziet de review en score daarna op je profiel verschijnen.

Waarop je wordt beoordeeld
Als bijverdiener word je beoordeeld op de volgende vijf eigenschappen:

  • - Kwaliteit van je werk
  • - Stiptheid
  • - Klantvriendelijkheid
  • - Professioneel voorkomen
  • - Motivatie

    Je werkgever kan ook nog een extra tekstje schrijven waarin hij of zij uitlegt hoe je het bedrijf hebt geholpen of waarin je uitblonk.

Wie kan zo’n externe review aanvragen?
Een externe review aanvragen is heel handig als je net een account hebt aangemaakt. Het is een soort duwtje in de rug om die eerste job binnen te halen. Want een goede score betekent een extra aantrekkelijk profiel voor werkgevers. 

Je kunt óók externe reviews aanvragen als je al een tijdje een account hebt op NOWJOBS en al reviews hebt binnengehaald via de app. Perfect als je jouw profiel nog extra wilt laten uitblinken.

BONUS: Werk je als bijverdiener bij een bedrijf dat nog niet is aangesloten bij NOWJOBS? Als je je baas overtuigt om zich te registeren bij NOWJOBS, dan verdien jij zomaar € 50 extra! Lees hoe je je baas kunt overtuigen om zich aan te sluiten bij NOWJOBS.

account_circle

Marketing - 12 mei 2021