12 augustus 2022

Werken na je vakantie: hoe overleef je een vakantiedip?

Droevig kijkende vrouw werkt op haar laptop

Vakantie. Heerlijk op het strand liggen, genieten van de zon en vooral even niets ‘moeten’. Dat ultieme vakantiegevoel is natuurlijk heerlijk, maar voor je het weet zijn je laatste vakantiedagen aangebroken en is het weer tijd om aan het werk te gaan. Deze omschakeling tussen het gevoel van vrijheid naar het drukke werkleven kan soms lastig zijn. Een vakantiedip is dan ook een bekend fenomeen. Met deze 5 tips kom jij weer fris en fruitig uit je vakantiedip!

Bekijk je vakantiefoto’s terug

Tijdens je vakantie heb je ongetwijfeld een hoop prachtige foto’s en video’s gemaakt. Bij het bekijken van deze foto’s en video’s kun je even wegdromen van de realiteit en teruggaan naar de geluksmomentjes en herinneringen die bij deze foto’s en video’s horen. Maak daarom een fotoalbum of aftermovie. Dit is een goed hulpmiddel om jouw vakantieherinneringen te verwerken en daarmee dé kans om het vakantiegevoel langer vast te houden. Bovendien is dit ontzettend leuk voor later. Wat wil je nog meer? 

Pak je goede voornemens op

Tijdens je vakantie aan het strand heb je veel tijd gehad om na te denken. Je hebt ongetwijfeld nagedacht over je leven, werk, eetpatroon of sport. Dit nadenken resulteert vaak in goede voornemens na de vakantie. Zorg ervoor dat deze voornemens niet alleen een plan blijven, maar pak deze voornemens op. Zet realistische doelen voor jezelf, ga er mee aan de slag en vier je successen. Want wordt niet iedereen vrolijk van het behalen van een doel?

Blijf vakantiegewoontes aanhouden

Op vakantie heb je vaak een ander ritme en andere gewoontes dan thuis in het dagelijkse leven. Je gaat op vakantie hoogstwaarschijnlijk vaker uiteten, bent meer buiten, leest misschien meer uit een boek of brengt een bezoek aan een museum. Maar waarom zou je deze activiteiten in Nederland niet doen? De meeste van deze gewoontes zijn thuis namelijk makkelijk aan te houden. Maak hier daarom tijd voor vrij en vergeet hier vooral niet van te genieten. Klinkt als een plan, toch?

Maak tijd voor wat je op vakantie hebt gemist

Bijna iedereen vindt op vakantie gaan heerlijk, maar je kunt het ook omdraaien. Er zijn namelijk ongetwijfeld dingen die jij thuis wel hebt, maar op vakantie misschien enorm hebt gemist. Denk aan je vrienden, je familie, je favoriete broodbeleg of een hobby. Door voor deze dingen tijd te maken, en hier extra van te genieten, zul jij het thuiszijn meer waarderen en sneller uit je vakantiedip komen.

Maak nieuwe plannen

Het boeken van een volgende vakantie is misschien iets te veel van het goede, maar het is wel leuk om alvast na te denken over volgende plannen en te verdwalen in al je ideeën. Denk aan een uitje naar een pretpark, een dagje weg of een leuke stedentrip. Plan in ieder geval iets leuks zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Hierdoor vliegen de dagen voorbij én blijf je gemotiveerd om te blijven werken. Dus, wat voor plannen ga jij maken?

Met deze tips ben jij binnen no-time van je vakantiedip af. Alvast sparen voor je volgende vakantie? Dat kan! Download de NOWJOBS-app en bekijk alle supertoffe vacatures bij alle te gekke opdrachtgevers. 

account_circle

Marketing - 12 augustus 2022