06 april 2020

Pimp je Profiel | Zo vind je gemakkelijk en flexibel de leukste jobs

Zoek je een flexibele bijbaan? Bij NOWJOBS ben je 100 procent flexibel, want hier kies je per dag een job die bij jou past. Of natuurlijk direct voor een langere periode, net wat je voorkeur is. In deze blog lees je wat opdrachtgevers belangrijk vinden én hoe je in zes stappen het beste profiel maakt. 

Direct aan de slag? Registreer jezelf via de app 

Stap 1: Een foto zegt meer dan duizend woorden
Google jij even om te kijken wat voor bedrijf het nou precies is, voordat je reageert? Logisch! Een opdrachtgever wil ook graag zien wie ze aannemen voor een shift. Het is daarom belangrijk dat jij een duidelijke foto van jezelf toevoegt aan je profiel. 

Hoe kies je de juiste foto? Ga voor een foto waarop je lacht. Een zwoele blik of duckface is leuk voor Instagram, maar voor het vinden van een job niet echt passend ;) Zorg er daarnaast voor dat de foto voldoende is belicht en dat je in je eentje op de foto staat, ook al ben jij gek op jouw huisdier of beste vriend(in).

Stap 2: Onderscheid jezelf
Schrijf een leuk stukje over jezelf op jouw profiel. Wees niet bescheiden. Je mag best pronken met de ervaring die jij hebt opgedaan of welke eigenschappen jou onderscheiden van de rest van de bijverdieners. Het is voor de opdrachtgever fijn om een beeld te krijgen van wie jij bent en wat je kan.

Vind je het moeilijk om jezelf te omschrijven? Dat snappen we wel! Vraag eens aan jouw vrienden, vriendinnen of familie hoe zij jou zouden omschrijven. Als je dit in jouw eigen woorden zet, heb je zo een leuk stukje over jezelf.

Stap 3: Positive vibes only
Probeer ook jouw werkervaring zo goed mogelijk toe te lichten. In de app kan je jouw ervaring per werkgebied een waardering geven van 1 tot 5 sterren. Dit zorgt ervoor dat opdrachtgevers snel zien hoe hoog jij jezelf inschat op een bepaald gebied: super handig! 

Het is voor een opdrachtgever extra handig als jij hier ook nog een toelichting bij geeft. Even testen… Wie zou jij kiezen?

A. "2 jaar ervaring bediening."

B. "Ik heb de afgelopen 2 jaar met heel veel plezier in de bediening gewerkt. Hier liep ik met dienbladen, was ik verantwoordelijk voor mijn eigen wijk, afrekenen met de gasten, zorgde ik ervoor dat de gasten van begin tot eind een fijne ervaring hadden in het restaurant.”

Stap 4: Snel aan de slag? Vul jouw profiel volledig in
Zorg ervoor dat jouw profiel volledig en met de juiste informatie is gevuld. Sommige informatie is zelfs noodzakelijk voordat jij kan beginnen met solliciteren. Heb je een onderdeel gemist? Dan krijg je vanzelf een melding als je probeert te solliciteren. En met een compleet profiel kan een opdrachtgever jou direct een aanbod doen. Dat is wat je wil toch?!

Stap 5: Zet je beste beentje voor
Wij van NOWJOBS vinden het super belangrijk dat de opdrachtgevers kunnen zien hoe top jij en de andere bijverdieners zijn. Om dit betrouwbaar te maken is het aan de opdrachtgever om jou, aan het einde van een job, een beoordeling te geven. Dit gebeurt ook met het reviewsysteem van 1 tot 5 sterren. 

Je krijgt een beoordeling op de kwaliteit van je werk, stiptheid, klantvriendelijkheid, professioneel voorkomen en motivatie. Je gemiddelde beoordeling komt op jouw profiel te staan en is zichtbaar voor alle andere opdrachtgevers. Blijf dus bij iedere job je beste beentje voor zetten! Dit helpt je de volgende keer nog sneller aan een job.

Stap 6: Geef jouw beschikbaarheid door
In de app kan je heel gemakkelijk aangeven wanneer jij beschikbaar bent. Op deze manier kan de opdrachtgever checken of jij echt kan werken bij de job waarop jij hebt gereageerd. We gaan er natuurlijk van uit dat je beschikbaar bent als je reageert, maar de extra bevestiging vergroot het vertrouwen van de opdrachtgever in jou.
 

Download nu de NOWJOBS app!

Heb je de tips gevolgd? Dan ben je helemaal klaar om die leuke jobs aan de haak te slaan. Heb je de app nog niet gedownload? Doe dat nu! Je doet dit gemakkelijk en gratis.

Heb je nog vragen over de app of over het pimpen van je profiel? Bel, mail of stuur ons een bericht via WhatsApp. Ons Succes-Team helpt je graag op weg!

account_circle

Marketing - 06 april 2020