11 december 2020

Net afgestudeerd en moeite met het vinden van werk? Kom net als Nordin flexibel bijverdienen via NOWJOBS

Bijverdienen-afstuderen-Thuisbezorgd

Stel: je bent 27 en net afgestudeerd, maar vanwege corona lukt het niet om direct een baan te vinden. Wat doe je dan? Het was precies deze vraag die Nordin Chahbari zichzelf stelde. Zijn stage op de universiteit stopte voortijdig en tijdelijk werk in de horeca was natuurlijk ook geen optie. Gelukkig bood NOWJOBS uitkomst. Nordin is sinds eind oktober weer aan de slag, als bijverdiener.

Nordin is niet de enige die nu moeilijker een baan vindt. Naar verwachting ondervinden afgestudeerden tijdens hun zoektocht naar werk nog jarenlang nadeel van de coronacrisis. “Het is nu niet gemakkelijk om een organisatie te vinden waar je even een jaarcontract tekent. Het fijne aan NOWJOBS is de flexibiliteit. Je geeft aan wanneer je beschikbaar bent en krijgt dan een contract voor alleen die dag. Op die manier kan ik nu toch aan de slag. Voor mij is het een perfecte oplossing.”

Nieuwe job op een vertrouwde plek
Nordins eerste job als bijverdiener was bij Galamart. Het was de tweede keer dat hij aan de slag ging voor de woonwinkel, na er eerder al een tijdje te hebben gewerkt. “Eén van mijn collega’s daar werkte toen via NOWJOBS en ik hoorde goede verhalen. Daarna heb ik eerst nog kort ergens anders gewerkt, maar daar werd het aantal uren snel minder.”

“Toen herinnerde ik me NOWJOBS. Na het downloaden van de app zag ik weer een job bij Galamart staan. Doordat ik er eerder heb gewerkt wisten we meteen wat we aan elkaar hadden. Het was heel prettig om er opnieuw aan de slag te gaan.”

Van fietsend naar het werk naar fietsen tijdens het werk
Bij NOWJOBS bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Dat betekent dus dat je keuze hebt uit jobs bij verschillende organisaties. Zo ging Nordin ook aan de slag als fietskoerier voor een grote maaltijdbezorger. Het leek hem leuk om eens totaal iets anders te proberen en op een e-bike lekker door de stad te fietsen.

Als fietskoerier kom je op veel verschillende plekken en leer je nieuwe restaurants kennen. “Hierdoor voelt het niet alsof je vier uur aan het werk bent. Het leukste vind ik dat ik mijn eigen muziek kan luisteren terwijl ik op de fiets zit. De stad zien, met een muziekje op. Het is heel relaxed om zo aan het werk te zijn. Vooral ’s middags als het wat rustiger is, al heeft de drukke avond ook wel weer wat.”

Nordin werkt pas een maand als fietskoerier, maar heeft in korte tijd al veel beleefd. Zo kwam hij laatst bij een pizzeria waar hij binnen mocht wachten tot de bestelling voor zijn klant klaar was. “Een medewerker vroeg me na een tijdje of ik honger had. Het was tegen het einde van mijn shift en ik lustte wel wat, maar hield het op zich nog prima vol.”

“Maar voor ik het wist had ik twee verse Italiaanse pizza’s in mijn handen, net uit de steenoven. Omdat alle horeca toen net gesloten was heeft het restaurant ze voor me ingepakt, zodat ik ze mee naar huis kon nemen na mijn dienst. Zoiets gebeurt natuurlijk niet vaak, maar het zijn zeker leuke momenten.”

Binnen twee uur zelfstandig aan de slag
Nordin is blij met hoe hij werd ingewerkt als fietskoerier. Tijdens de eerste shift werd uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat en hoe je eenvoudig navigeert naar klanten. Na de uitleg bezorgde hij samen met zijn captain al de eerste bestelling. “Ik kreeg vrij snel te horen dat het goed ging en dat ik zelfstandig bestellingen mocht gaan doen. Het was fijn om zo snel al verantwoordelijkheid te krijgen en zelf aan de slag te kunnen.”

Flexibel je eigen shifts kiezen, of een vast rooster
Vervolgens ging Nordin aan de slag in shifts van vier uur. En die shifts beginnen gewoon bij hem voor de deur. “Ik heb de mogelijkheid gekregen om ‘remote driver’ te worden. Dat betekent dat ik minimaal 30 uur per week beschikbaar ben en de e-bike mee naar huis mag nemen. Ik word ingepland in een vast rooster, zodat ik ook echt aan die 30 uur kom. En iedere dienst begin ik inderdaad lekker vanuit huis.”

Remote driver zijn is niet vereist. Je kunt als bijverdiener ook al je shifts zelf plannen in plaats van werken in een vast rooster. Voor Nordin biedt het rooster uitkomst. “Ik heb hierdoor toch wat vastigheid en kan minimaal 30 uur per week werken. Ook zijn er altijd nog een hoop openstaande shifts waarop ik kan reageren. Zo heb ik toch de flexibiliteit om in een week extra uren te werken als ik dat wil.”

Zou je het bezorgen aanraden?
“Absoluut! Dat heb ik ook gedaan aan één van mijn vrienden. Het is fijn fietsen op de e-bike en je bent lekker in beweging. Ideaal om bijvoorbeeld naast het studeren flexibel je uren te maken en bij te verdienen.”

Nordin wil natuurlijk ook snel werk vinden dat te maken heeft met zijn studie forensische criminologie. “Ik ben hard op zoek en ik verwacht dat het binnenkort gaat lukken.” Toch is hij voorlopig nog niet klaar met het bezorgen. “Het fietsen door de stad is echt leuk. Ook in het koude weer is het prima te doen met een dikke jas, muts en handschoenen. Al heb ik nog niet gewerkt terwijl het onder nul was. Misschien praat ik dan wel anders.”

Wil jij net als Nordin flexibel bijverdienen en zelf bepalen waar en wanneer je werkt? Als fietskoerier of toch liever wat anders? Download de NOWJOBS app en kijk welke jobs er voor je klaarstaan.

account_circle

Marketing - 11 december 2020