12 augustus 2022

Hoe maak je een professionele foto voor jouw NOWJOBS-profiel?

Het perfecte plaatje

Net als een foto op je CV is een goede foto op je NOWJOBS-profiel echt een must. Met een goede foto kom jij professioneel over en maak je direct een goede indruk. Het is bovendien het eerste wat wij en de opdrachtgevers van jou zien. Heb je nog geen foto? Of weet je niet of jouw foto geschikt is? Geen probleem! Met onderstaande tips schiet jij thuis het perfecte plaatje voor jouw NOWJOBS-profiel!

Gebruik een foto waar alleen jijzelf op staat

Een foto waarop duidelijk te zien is dat je op een feestje bent, een foto met je vrienden of vriendinnen, of een foto van je huisdier? Hartstikke leuk, maar niet zo professioneel. Deze foto’s kun je daarom beter bewaren voor op Instagram of Facebook. Gebruik voor je NOWJOBS-profiel een foto waar alleen jij op staat zodat wij én de opdrachtgever direct een goede indruk van jou krijgen.

Laat de foto door iemand anders maken

Een goede professionele foto kun je het beste door iemand anders laten maken. Bovendien maakt de camera aan de achterkant van je telefoon meestal kwalitatief betere foto’s. Dat is de moeite waard, toch?

Zorg voor een neutrale achtergrond

Het lijkt misschien een beetje saai, zo’n effen witte achtergrond, maar in veel gevallen is dit een goede oplossing. Drukke achtergronden leiden af van je gezicht en dragen niet bij aan een professionele uitstraling. Uiteraard hoeft er niks mis te zijn met een mooie omgeving als achtergrond, maar zorg er dan voor dat deze onscherp is. Zo trekt jouw gezicht direct de aandacht. De foto draait bovendien om jou!  NL">?

Zorg voor de juiste belichting

Een goede belichting is de key tot een professionele foto voor jouw NOWJOBS-profiel. Zorg ervoor dat de foto niet te donker is, maar gebruik ook liever geen flits in je gezicht. Een flits zorgt namelijk voor scherpe schaduwen. Je kunt daarom het beste daglicht gebruiken. Maak de foto met het licht mee, om schaduwen in je gezicht te voorkomen.

Laat je mooiste glimlach zien

Zorg dat je lachend op de foto staat. Een neppe schaterlach of de welbekende ‘tandpasta-glimlach’ is natuurlijk een beetje overdreven en echt niet nodig. Waarom lachen dan toch zo belangrijk is? Een glimlach waarbij je tanden een beetje zichtbaar zijn zorgt voor een warme, sympathieke en oprechte uitstraling. Wat wil je nog meer? 

Maak oogcontact

Als je met iemand een gesprek voert maak je uiteraard oogcontact. Door op een foto ook recht in de camera te kijken lijkt het alsof je oogcontact maakt met degene die de foto bekijkt. Dit is prettig en doet de professionaliteit ten goede. Kijk daarom vriendelijk in de camera tijdens het maken van het perfecte plaatje voor jouw NOWJOBS-profiel. ??

Kies bewust je kleding uit

Trek kleding aan waar jij je zelfverzekerd in voelt en die bij jou past, maar ga altijd voor een verzorgde en nette look. Strak in pak is echt niet nodig, maar laat je zwemkleding of crop top ook maar even in de kast liggen ?.

Let op de juiste afstand tot de camera

Neem voldoende afstand van de camera. Een selfie of een extreme close-up is vaak niet zo geschikt, omdat je gezicht van zo dichtbij vaak een beetje wordt vervormd op de foto. Daarom kun je jouw foto beter van wat verderaf maken. Bovendien kun je achteraf de foto altijd nog een beetje uitsnijden. 

Zorg voor een goede uitsnede van de foto

De foto op jouw NOWJOBS-profiel wordt erg klein weergegeven. Daarom is het belangrijk dat de focus op je gezicht ligt. Een goede uitsnede is je hoofd tot en met de bovenkant van je schouders. Zo is je gezicht goed zichtbaar.

Gelukt? Wij kunnen niet wachten om al jullie perfecte plaatjes te zien shinen op jullie NOWJOBS-profielen! ?

 

account_circle

Marketing - 12 augustus 2022