29 juni 2022

Uitzendbureau versus uitzendplatform

Traditionele uitzendbureaus, die al jaren medewerkers aan bedrijven koppelen, passen eigenlijk niet meer in deze tijd. De nieuwe werkende generatie heeft veel meer behoefte aan flexibiliteit, variatie en jobs die passen bij hun persoonlijke planning. En dit zijn nu juist de behoeften waarop uitzendplatformen inspelen door middel van slimme, zelflerende techniek. Zo is de NOWJOBS-app ontwikkeld op basis van de wensen van de nieuwste generaties en sluit daarmee goed aan op de jobvoorkeuren van de doelgroep. Goed om te weten is dat NOWJOBS dezelfde certificaten behaalt als een traditioneel uitzendbureau. Zo ontving NOWJOBS in 2021 nog het ABU-certificaat, wat betekent dat we onze bijverdieners en klanten verzekeren van een uitstekende kwaliteit dienstverlening en het strikte naleven van de cao-, Arbo- en andere wet- en regelgeving. Ben je benieuwd naar alle voordelen van een uitzendplatform ten opzichte van een uitzendbureau? Wij hebben de top tien op een rijtje gezet.  

1. Geen papierwerk  
Bij een uitzendplatform werkt alles digitaal, dus zonder papierwerk. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gemakkelijk voor de administratie die automatisch wordt opgeslagen in de app. Daarbij wordt er veel administratief werk uit handen genomen. NOWJOBS betaalt zelf wekelijks het loon uit aan alle bijverdieners en ook alle premies en loonheffingen worden afgedragen. We versturen de loonstroken, kennen vakantiedagen toe en regelen de ziek- en betermeldingen. Dit scheelt veel tijd die je natuurlijk liever steekt in de core business van je bedrijf.  

2. Altijd en overal beschikbaar 
Een uitzendplatform is 24/7 beschikbaar. Zo kun je op ieder moment van de dag een vacature plaatsen en op zoek gaan naar de juiste bijverdieners. Na een drukke werkdag, ‘s avonds op de bank of in het weekend; een app kent geen vaste kantoortijden. Jij plaatst vacatures wanneer het jou uitkomt!  

3. Zelflerend  
De NOWJOBS-app is een dynamische, zelflerende matching engine die medewerkers aan bedrijven koppelt op basis van interesses, ervaringen, werkmotivatie, opleidingsniveau, beschikbaarheid en gewenste reisafstand. Het systeem leert op basis van de voorkeuren van bijverdieners én bedrijven, waardoor het platform continu verbetert en optimaliseert. Tip: vul je bedrijfsprofiel zo goed mogelijk in. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf sneller matcht met bijverdieners.   

4. Adverteren onder eigen naam  
Op een uitzendplatform adverteer je als bedrijf altijd vanuit je eigen merknaam en niet vanuit de naam van het uitzendbureau. Je kunt het bedrijfslogo en een eigen beschrijving toevoegen aan je profiel, zodat de bijverdiener in één blik kan zien om welk bedrijf het gaat. Ook heb je de volledige controle over wie er bij jou komt werken. Je kunt namelijk zelf door de app scrollen en alle informatie van bijverdieners bekijken. Ben je tevreden over het profiel van de bijverdiener? Dan accepteer je zelf de sollicitatie en wordt er gelijk een contract uitgestuurd. Je bent dus zelf in control!  

5. Grote poule aan medewerkers 
Bij NOWJOBS hebben bijverdieners de flexibiliteit om bij meerdere werkgevers aan de slag te gaan. Deze flexibiliteit trekt niet alleen veel jonge medewerkers naar de app, maar het zorgt er ook voor dat de poule aan bijverdieners groot blijft. Veel bijverdieners vinden het namelijk leuk om naast hun vaste job af en toe ergens anders te werken.  

6. Gratis vacatures plaatsen  
Een vacature plaatsen in de NOWJOBS-app is volledig gratis. Wij werken met het principe ‘no cure, no pay’. Je betaalt pas wanneer een bijverdiener voor jou heeft gewerkt. Je betaalt alleen de loonkosten maal de gehanteerde omrekenfactor en geen inschrijfkosten of maandelijkse fee.  

7. Gemakkelijk in contact met bijverdieners 
De NOWJOBS-app biedt de mogelijkheid om in contact te komen met bijverdieners. Zodra een bijverdiener heeft gesolliciteerd op jouw vacature, kun je de bijverdiener een bericht sturen. Jouw bericht komt dan terecht in de chatbox van de app, waar je gemakkelijk contact houdt en je gesprekken overzichtelijk bewaart. Ook kun je bijverdieners die al eerder gewerkt hebben voor jouw bedrijf een bericht sturen als je ze toevoegt aan je favorieten. Op deze manier kun je dezelfde bijverdieners steeds terugvragen voor shifts en creëer je vastigheid op de werkvloer. 

8. Reviewsysteem 
NOWJOBS werkt met een reviewsysteem dat een goed inzicht geeft in de historie die bijverdieners hebben opgebouwd, zoals de feedback van andere bedrijven en of iemand bijvoorbeeld altijd op tijd is. Dit waarborgt de kwaliteit van onze bijverdieners. Andersom beoordelen bijverdieners ook het bedrijf waar zij hebben gewerkt. Goede reviews zijn natuurlijk erg aantrekkelijk voor andere bijverdieners. Ons team heeft geen invloed op de gegeven reviews, maar houdt wel toezicht om ongepaste reacties te vermijden. 

9. Snel schakelen 
Bij een uitzendplatform kun je veel sneller schakelen bij plotselinge wijzigingen, drukte of uitval. Wanneer je bijvoorbeeld de uren van een shift wilt wijzigen, kun je dit zelf aanpassen in de app. Je hoeft hier integendeel tot traditionele uitzendbureaus niet voor in contact te komen met een medewerker. Snel geregeld dus! 

10. Last minute nog een bijverdiener vinden 

De drukte is niet altijd voorspelbaar en soms heb je te maken met seizoensdrukte. Je kunt dan altijd nog last minute een shift plaatsen in de app. Er is vaak nog wel een bijverdiener beschikbaar die graag wil werken. Zo heb je op alle momenten voldoende personeel. 

Ben je ook benieuwd naar wat een uitzendplatform jou kan bieden? Met meer dan 40.000 aangesloten bijverdieners in de NOWJOBS-app is er altijd wel iemand die graag bij jou aan de slag wil.   account_circle

Marketing - 29 juni 2022