19 april 2022

Opening festivalseizoen, maar met groot personeelstekort

Vrouw zit op iemands schouder tijdens een concert op een festival

Het festivalseizoen is weer gestart en dit zorgt ervoor dat er duizenden banen ontstaan deze zomer, schrijft De Ondernemer. Festivalorganisaties vissen allemaal in dezelfde vijver en het is dan ook niet gemakkelijk om deze zomer alle shifts in te vullen. Daarom slaan onder andere Het Amsterdams Verbond, Kingsland en Paaspop dit seizoen de handen ineen met NOWJOBS om flexibel personeel te werven.   
 

Oproep vanuit de branche

Na bijna twee jaar kreeg de branche op 25 februari eindelijk weer groen licht voor de festivalzomer en hier zijn zij enorm blij mee. Maar de evenementenbranche maakt zich zorgen om de grote personeelstekorten die de afgelopen periode zijn ontstaan. Tijdens de coronaperiode zijn veel flexibele medewerkers aan de slag gegaan in andere branches die op dat moment meer zekerheid boden. Voor de coronacrisis waren er nog wachtlijsten om aan de slag te gaan op een festival, maar nu blijken jongeren voor andere banen te kiezen. Zo gingen veel jongeren aan de slag in de logistiek, de bouw of ICT, benadrukt de branche.
 

Uitstroom ervaren personeel

Veel festivalorganisaties hebben hun vaste personeel moeten laten gaan, omdat er simpelweg geen werk voor ze was. Ervaren personeel is uitgestroomd naar andere banen of inmiddels afgestudeerd en begonnen aan een fulltime baan. Dit betekent dat festivalorganisaties een compleet nieuwe lichting aan medewerkers moeten werven voor komend seizoen. Maar het aantrekken van deze groep is nog niet zo eenvoudig. 
 

Nieuwe generatie 

De nieuwe generatie weet vaak niet dat ze op een festival kunnen werken, benadrukt de branche. Ze hebben zelf nog nooit een festival meegemaakt en denken er niet aan om in deze branche aan de slag te gaan. Ook geven veel jongeren aan liever zelf naar een festival te gaan, dan er te werken. Maar zij kunnen ook van hun hobby hun werk maken. ”Jongeren die graag naar muziekevenementen, feestjes of festivals gaan waarderen de werksfeer op een event waarschijnlijk enorm” zegt branchedirecteur Berend Schans. Daarnaast kunnen zij samen met vrienden werken, wat als groot voordeel wordt gezien. Het is een kwestie van de nieuwe generatie bereiken met de juiste kanalen, zoals via een digitaal uitzendplatform waar medewerkers flexibel aan de slag kunnen gaan.
 

NOWJOBS helpt bij werven festivalpersoneel

In de NOWJOBS-app staan ruim 40.000 bijverdieners klaar om te werken bij verschillende opdrachtgevers. Zodra je een shift in de app plaatst voor een festival ontvangen de bijverdieners een pushmelding. Veel bijverdieners vinden het leuk om naast hun vaste bijbaan ook nog af en toe ergens anders te werken. De NOWJOBS-app biedt deze flexibiliteit Als bijverdieners geïnteresseerd zijn kunnen zij direct reageren op de shift en kan je als bedrijf meer informatie over de bijverdiener bekijken. Accepteer je de sollicitatie? Dan wordt er meteen een contract opgemaakt en is de bijverdiener ook verzekerd tijdens de shift.

Zoek je binnenkort ook barpersoneel of ticketscanners voor je festival? Wij vertellen je graag over alle mogelijkheden.  

Neem contact met ons op!

account_circle

Marketing - 19 april 2022