19 mei 2022

Jennifer van Piepers & Rund vertelt over de samenwerking met NOWJOBS

Het festivalseizoen is weer begonnen en dat betekent dat ook het driedaagse muziekfestival Paaspop vorige maand eindelijk weer plaatsvond na twee jaar. Dankzij de inzet van NOWJOBS kreeg Jennifer Brandsma, verantwoordelijk voor Personeel en Arbeid bij Piepers & Rund Festival- en  Eventcatering, de personeelsplanning rond voor Paaspop. Zij ervaart net als de gehele evenementenbranche ook dat tijdens de coronapandemie veel werknemers ergens anders aan de slag zijn gegaan en het nu moeilijk is om goed nieuw personeel te vinden. En dus ging Jennifer op zoek naar een passend platform om haar daarbij te helpen.   

Na wat online research bleef NOWJOBS maar op haar tijdlijn op sociale media voorbijkomen. En dus besloot Jennifer om zich verder te verdiepen in het uitzendplatform. “Ik kreeg al snel een goed gevoel. NOWJOBS komt erg jong, hip en vlot over, wat me heel erg aanspreekt. En ook het gebruiksgemak van de app wekte mijn interesse en dus besloot ik direct om een afspraak in te plannen”, vertelt Jennifer. 

Makkelijk en snel via de app geregeld! 
“Tijdens het gesprek op kantoor kreeg ik een demo over het gebruik van het platform en de gebruiksvriendelijkheid van de app. De werkwijze van NOWJOBS sprak me meteen heel erg aan. Bij een (traditioneel) uitzendbureau heb je al snel te maken met moeilijke en grote contracten van tien pagina’s, waar ik  de hele middag voor moet uittrekken, daar heb ik geen zin in. Met de NOWJOBS-app heb ik alles binnen handbereik en in no time geregeld. Dat werkt voor mij zeer prettig omdat ik al druk genoeg ben met alle andere zaken die geregeld moeten worden, een perfecte match dus.” 

“Ik doe alles via de app omdat het lekker makkelijk en snel werkt, dat is heel erg handig! Na de demo kon ik mezelf prima redden met de app. Als ik de vacatures online zet dan doe ik dat wel via de webversie, dat is net even wat praktischer met alle informatie die je goed en overzichtelijk wil invullen. Daarnaast werkt het planbord echt superhandig. Zo heb je alles in één oogopslag duidelijk en geordend en het is ook fijn dat je direct kunt zien wat de kosten zijn. Dat is belangrijk omdat we na  twee coronajaren niet meer voor verrassingen willen komen te staan.” 

In no time meer dan 30 sollicitaties 
Het was wel even spannend of alle shifts gevuld konden worden, maar Jennifer ontving meer dan 30 sollicitaties voor de shifts op Paaspop. Dat is bijzonder veel gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Op de vraag of ze verbaasd was over het aantal sollicitaties antwoordt ze dan ook volmondig ja. “Het waren er echt héél erg veel. Ik werd hier enorm door overvallen omdat je aan alle kanten hoort dat het moeilijk is om personeel te vinden. Mijn telefoon bleef maar piepen en het enige wat ik nog kon denken, was: ‘Wow, wat ontzettend veel reacties!” 

Het vinden en screenen van de juiste kandidaten 
Alle sollicitaties worden daarna nog gecheckt om geschikte bijverdieners voor Paaspop te vinden. “Ik heb alle berichten gelezen  en de kandidaten gescreend. Maar om eerlijk te zijn zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer, het was prettig dat NOWJOBS mij hierbij ondersteund heeft. Het was makkelijk om met de kandidaten te chatten via de app, zonder mijn telefoonnummer met de bijverdieners te hoeven delen. Als ik een passende kandidaat had gevonden verstuurde ik gemakkelijk met één druk op de knop een voorstel, dit verliep echt heel erg soepel”, vertelt Jennifer.

Voorbereiding op het driedaagse Festival 
“Natuurlijk was het spannend omdat ik de bijverdieners  nog niet eerder had  ontmoet en alleen via de chat  contact had. Je hebt geen idee of de kandidaten bij de rest van de crew passen. En de vraag is ook welke verwachtingen de bijverdieners hebben. Ik heb van tevoren geprobeerd iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden: werken op een festival klinkt als één groot feest, maar het is stiekem best hard werken” ?.  

“Op de avond voor het festival meldde één van de bijverdieners zich ziek, dit was natuurlijk ontzettend balen maar op het laatste moment hebben we nog iemand anders ingezet door snel te schakelen met NOWJOBS. Alles is hartstikke goed verlopen en het was fijn dat er snel geschakeld kon worden bij de last minute afzegging.”  

“Kort samengevat was de samenwerking met NOWJOBS een succes en echt heel tof! Voor Piepers & Rund was het ook erg leuk om weer eens nieuwe gezichten aan het team toe te voegen!” sluit Jennifer haar verhaal af. Binnenkort komen onder andere de vacatures voor WooHah! Festival en kunnen de bijverdieners via NOWJOBS ook op dit gave festival aan de slag!

Jennifer, bedankt voor jouw enthousiasme en openhartigheid! We kijken uit naar het vervolg van onze samenwerking! ?  

Wil jij net als Piepers & Rund ook met bijverdieners van NOWJOBS aan de slag? Klik hier voor meer informatie.

account_circle

Marketing - 19 mei 2022