06 april 2022

Hoe kan je gemakkelijk op- en afschalen?

Bedrijf maakt gebruikt van NOWJOBS desktopversie

Het is belangrijk dat een bedrijf wendbaar is bij marktveranderingen en instaat is om te reageren op onverwachte gebeurtenissen. Via de NOWJOBS-app kun je op zo’n moment gemakkelijk en snel op- en afschalen. In deze blog lees je hoe. 

Hoe kan ik gemakkelijk opschalen? 
De eerste keer dat je een vacature plaatst in de NOWJOBS-app is het van belang om een aantrekkelijk profiel te maken dat opvalt bij de bijverdieners. Hoe uitgebreider het bedrijfsprofiel, hoe sneller bijverdieners ervoor kiezen om bij jou aan de slag te gaan. Maak de vacature zo volledig mogelijk en zorg voor een originele jobomschrijving. Voeg bijvoorbeeld een persoonlijk werknemersverhaal toe of plaats een foto van het team. Zo krijgt de bijverdiener direct een beeld van de werksfeer. Je kunt je eerst geplaatste vacature de volgende keer gemakkelijk kopiëren en de datum aanpassen. Zo heb je in no time een nieuwe vacature geplaatst. 

Hoe kan ik gemakkelijk afschalen? 
Wil je de vacatures daarna weer afschalen? Dat kan ook heel gemakkelijk. Je kunt de vacatures stopzetten als je (tijdelijk) geen extra bijverdieners nodig hebt. Tip: plaats vacatures ongeveer twee weken van tevoren. Dan hebben bijverdieners voldoende tijd om te reageren, maar kun je de vacature ook op tijd stopzetten als extra personeel toch niet nodig is.  

Contract annuleren 
Wil je toch op het laatste moment een shift annuleren, doe dan een aanvraag in de app. Klik op de naam van de bijverdiener en kies voor ‘wijzig’. Hier doe je een aanvraag om het contract te annuleren en geef je de reden op waarom je annuleert. De bijverdiener moet hiermee wel akkoord gaan. Als de bijverdiener niet akkoord gaat met het annuleren van de shift, betaal je de kosten zoals vermeld in de cao. 

Snel- op en afschalen? Handig! 
Bijverdieners kun je inzetten op het moment dat jij ze nodig hebt, zoals tijdens  seizoensdrukte, de feestdagen of in vakanties. Dit is niet alleen handig voor de personeelsplanning, maar je bespaart ook kosten. Je kunt zelf bepalen wanneer je vacatures plaatst, zelfs op het laatste moment bij plotselinge uitval van medewerkers. Het is ook mogelijk om bijverdieners doorlopend in te plannen, zo heb je tijdens drukte toch bekende gezichten op de werkvloer.  

Wil je direct een vacature plaatsen of heb je nog vragen? Ons team helpt je graag verder.  

Neem contact op

account_circle

Marketing - 06 april 2022