FAQ: Contract

Hoe weet ik dat een bijverdiener het contractvoorstel accepteert?
add

Een kandidaat kan akkoord gaan met het digitale contractvoorstel dat jij hebt gestuurd. Als het contractvoorstel is geaccepteerd ontvang je hier een melding van en dan is jouw vacature ingevuld! Het contract voor de bijverdiener is dan ook direct geregeld.

Kan ik de uren op een contract wijzigen?
add

Je kunt de uren op een contract wijzigen in de app. Onder het tabblad ‘planning’ heb je de mogelijkheid om de oorspronkelijke uren en de datum van het contract te wijzigen. De bijverdiener ontvangt een nieuw contractvoorstel voor akkoord in de app als jij een wijziging hebt gedaan.

Let op: binnen vier dagen voor start van de shift ben je verplicht om je te houden aan de oorspronkelijk afgesproken tijden als de bijverdiener niet akkoord gaat met de wijziging. Dit heeft te maken met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

De bijverdiener kwam niet opdagen, hoe geef ik dat door?
add

In de app kun je, nadat de shift van de bijverdiener is afgelopen, feedback geven om de daadwerkelijk gewerkte uren van de bijverdiener door te geven. Als de flexibele kracht niet aanwezig was, dan geef je dat ook hier aan, met de reden van afwezigheid (geoorloofd of ongeoorloofd). Via het webportaal geef je het door onder het tabblad ’roosters’. 

Is de bijverdiener ziek? Dan moet de bijverdiener het contract zelf in de app annuleren en aangeven dat dit wegens ziekte is en ook telefonisch contact opnemen met NOWJOBS.

Ontvangt de bijverdiener een boete bij afwezigheid?
add

Nee, flexibele krachten ontvangen geen boete bij afwezigheid. Wanneer een bijverdiener ongeoorloofd afwezig is dan maken we hier een aantekening van en bekijken we wat de gevolgen zijn voor de bijverdiener.

Moet ik zelf vervanging zoeken wanneer een bijverdiener niet op komt dagen?
add

Komt een flexibele kracht niet opdagen? Verstuur je vacature dan snel opnieuw via de app om een bijverdiener te vinden. Heb je een favorietenpoule opgebouwd? Dan is de kans groot dat je succesvol snel een andere bijverdiener vindt die voor je aan de slag kan gaan.

Kan ik een contract annuleren?
add

Als je een contract wilt annuleren, kun je dit aanvragen via de planning in de app. Door te klikken op de naam van de bijverdiener en daarna te kiezen voor ‘wijzig’, kun je het contract annuleren en de reden van annuleren aangeven. Start de shift over meer dan vier dagen? Dan mag je in principe nog alles wijzigen. Start de shift in minder dan vier dagen? Dan moet de bijverdiener hier expliciet mee akkoord gaan. Gebeurt dat niet? Dan ben je verplicht om de oorspronkelijk afgesproken tijden uit te betalen. Dit heeft te maken met de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Hoe bevestig ik de gewerkte uren?
add

Via NOWJOBS worden de bijverdieners wekelijks uitbetaald. Daarom is het belangrijk dat je het op tijd in de app doorgeeft als de gewerkte uren niet overeenkomen met de geplande uren. Je kunt dit het beste doen nadat de shift is afgelopen, dan is je administratie altijd op orde. De uren van de voorgaande week kun je iedere maandag tot 18:00 uur doorgeven. Doe je dit niet? Dan worden de geplande uren automatisch na 18:00 uur bevestigd. Je doet dit via de ‘to do’ knop op het home scherm in de app of via ‘planning’ waar je op de knop ‘geef feedback’ klikt.