02 juni 2022

Komen de gewerkte uren niet overeen met de geplande uren? Geef dat op tijd door!

Als een bijverdiener bij jou heeft gewerkt dan krijg je in de NOWJOBS-app of het portaal een verzoek om de gewerkte uren te bevestigen. Als een bijverdiener exact het aantal uren heeft gewerkt als gepland, dan hoef je niets te doen en worden deze uren iedere maandag na 18.00 uur automatisch bevestigd. Komen de geplande en gewerkte uren niet overeen, dan is het belangrijk dat je dat op tijd doorgeeft zodat de juiste uren worden bevestigd en uitbetaald. 

In dit how to artikel leggen we je graag stap voor stap uit hoe je dat doet. Zorg ervoor dat je een goed overzicht hebt van alle gewerkte uren, zodat je precies weet hoeveel uren je op maandag moet bevestigen en laten uitbetalen. Alleen als de bijverdiener te weinig loon heeft ontvangen wordt dit de week daarna gecorrigeerd. Als de bijverdiener te veel loon heeft ontvangen omdat je de gewerkte uren niet goed hebt doorgegeven, worden deze aan jou gefactureerd. Je kunt dat bedrag niet meer terugvorderen bij de bijverdiener of bij NOWJOBS.  

Zodra de uren bevestigd zijn is het niet meer mogelijk om dit te wijzigen. Zorg er dus voor dat je dit in één keer goed doet. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de factuur. 

Verschil tussen geplande en gewerkte uren doorgeven via de app 

 1. Open de NOWJOBS-app op je telefoon. 
 2. Klik in het homescherm op ‘Geef feedback’. 
 3. Kies de bijverdiener en de datum. 
 4. Heeft de bijverdiener meer of minder uren gewerkt dan gepland? Schuif de ‘toggle’ naar rechts en pas de uren aan.  
 5. Was de bijverdiener niet aanwezig? Schuif de ‘toggle’ naar rechts en kies de reden van afwezigheid.  a) In overleg afwezig > geoorloofd 
  b) Kwam niet opdagen > ongeoorloofd 
         i. Als een bijverdiener ongeoorloofd afwezig is dan wordt dit geregistreerd. 
 6. Betaal je de pauzes door? Schuif de ‘toggle’ naar rechts. 

 7. Schrijf review > kies hiervoor om een review te schrijven over de bijverdiener.  

 8. Controleer nog één keer of je alles goed hebt ingevuld. Let op: nadat je op ‘bevestigen’ hebt geklikt kun je de gegevens niet meer aanpassen. 

 9. Klik op ‘bevestigen’.  

 

Verschil tussen geplande en gewerkte uren doorgeven via het portaal 

 1. Open het NOWJOBS-portaal op je tablet of computer. 
 2. Klik onderin het homescherm op ‘werktijd’. 
 3. Ga rechts bovenin naar de juiste week. 
 4. Je ziet een overzicht van alle bijverdieners die die week gewerkt hebben. Komen de gewerkte uren van de bijverdiener overeen met de geplande uren? Klik dan op ‘bevestigen’, of kies ervoor om niets te doen. Dan worden de uren op maandag na 18.00 uur automatisch bevestigd. 
 5. Was de bijverdiener niet aanwezig? Klik dan op ‘afwezig’ en kies de reden van afwezigheid. 
  a) In overleg afwezig > geoorloofd 
  b) Kwam niet opdagen > ongeoorloofd 
           i. Als een bijverdiener ongeoorloofd afwezig is dan wordt dit geregistreerd. 
 6. Kloppen de werktijden niet? Klik dan op de drie puntjes van de gewerkte shift en kies ‘pas aan’.  
  a) Het scherm verandert in een bewerkbare sheet. Hier kun je nu de begin- en eindtijden aanpassen. Dit kun je direct voor alle bijverdieners in die week doen. 
 7. Betaal je fooi uit? Via de drie puntjes rechts kun je ook kiezen voor ‘geef fooi’, hier kun je dan het bedrag invullen.  
 8. Controleer of je alles goed hebt ingevuld. Nadat je op ‘bevestigen’ hebt geklikt kun je de gegevens niet meer aanpassen. 
 9. Heb je alles correct ingevuld? Klik op ‘bevestigen’.  
 10. Wil je de bijverdiener feedback geven? Via de drie puntjes rechts kun je onder ‘update feedback’ een review achterlaten over de bijverdiener. 

 

account_circle

Marketing - 02 juni 2022