22 juni 2022

Hoe ontvang je nieuwe bijverdieners?

Yes! Binnenkort gaan er bijverdieners via NOWJOBS bij jou aan de slag. Geef ze een warm welkom, zodat zij zich snel thuis voelen in het bedrijf. Wanneer je tevreden bent over bijverdieners wil je immers dat zij vaker voor je werken. En je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. We nemen je mee in hoe je dat doet.  

Welkom heten  
De bijverdiener vindt het misschien spannend om te starten bij een nieuw bedrijf. Hoe fijn is het dan als een collega of manager een prettig welkom geeft bij binnenkomst. Biedt de nieuwe medewerker bij binnenkomst iets te drinken aan en ga even samen zitten voor een kennismaking waarbij je het bedrijf nogmaals kort introduceert. Vertel waar het bedrijf voor staat, wat jullie als team willen uitstralen en waar het bedrijf trots op is. Laat ook weten dat je blij bent dat de bijverdiener het team komt versterken die dag en misschien nog vaker in de toekomst.  

Vervolgens geef je de medewerker een rondleiding door het pand, waarbij je meteen de kantine, het koffieapparaat één collega aan die tijdens de shift het aanspreekpunt is bij eventuele vragen. Zorg ervoor dat deze collega hiervan op de hoogte is en hier tijd voor heeft.  

Praktische zaken 
Het voordeel van de NOWJOBS-app is dat de meeste praktische zaken al vooraf zijn geregeld in de app. Wanneer een bijverdiener een contractvoorstel krijgt en deze accepteert is het papierwerk al helemaal op orde. Jij hoeft dan alleen nog de werkkleding en andere benodigdheden klaar te leggen voor de bijverdiener, zoals een shirt, schort of pasje.  

Aan de slag!  
Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Neem het dagprogramma globaal door, zodat duidelijk is wat de medewerker kan verwachten. Je kunt een takenlijstje opstellen met taken die de bijverdiener zelfstandig kan uitvoeren op rustige momenten. Tip: vraag naar de ervaringen van de bijverdiener. Heeft de medewerker bijvoorbeeld al vaker gewerkt achter de bar, dan is het tactisch om de bijverdiener op deze plek neer te zetten. En vraag ook waar de bijverdiener eventueel nog hulp bij nodig heeft. Je kunt op deze manier vooraf veel vragen en mogelijke problemen bijverdiener meteen een eigen taak geven. Dit kan een simpele taak zijn om mee te beginnen, maar het geeft de bijverdiener wel gelijk het gevoel nuttig bezig te zijn. 

Gesprek einde shift  
Aan het einde van de shift is het belangrijk dat je de dag nog even kort bespreekt met de bijverdiener. Bedank de medewerker voor de inzet en vraag naar de ervaring tijdens de shift. Hier kun je als bedrijf alleen maar van leren en zo'n gesprek kost niet meer dan vijf minuten. Heb je de samenwerking met de bijverdiener als zeer positief ervaren? Vergeet dan niet te vragen of deze medewerker vaker een shift met het team wil draaien.  

Feedback in de app
We raden je aan om na afloop van de shift de bijverdiener zo snel mogelijk te beoordelen in de app. Dit gaat namelijk samen met het doorgeven van de uren waar een tijdslimiet op zit. Je ontvangt hiervan altijd een melding op je to do scherm in de app. Ben je tevreden over de bijverdiener? Voeg de bijverdiener dan toe aan je favorieten. Bij het uitsturen van je volgende shift, kun je er eerst voor kiezen om deze alleen naar de medewerkers in jouw favorietenpoule te sturen.  

Gaan er binnenkort bijverdieners bij jou aan de slag en heb je nog vragen? Ons team helpt je graag verder! 
 

Neem contact met ons op!

account_circle

Marketing - 22 juni 2022