Zo werkt solliciteren als bijverdiener via NOWJOBS
Zo werkt solliciteren als bijverdiener via NOWJOBS

Ben je klaar om te werken via NOWJOBS? Top! Via de NOWJOBS-app is het supermakkelijk om als bijverdiener de juiste job te vinden. Omdat wij het belangrijk vinden dat je weet wat je kunt verwachten van het sollicitatieproces, lees je hieronder stap voor stap hoe dit werkt. Op naar jouw droomjob!

Stap 1: Registreer je
Download gratis de app voor iOS of Android. Nadat je de app hebt gedownload, kun jij je registreren als bijverdiener.

 

Stap 2: Maak je profiel compleet
Zorg ervoor dat jouw profiel zo compleet mogelijk is. Als je alleen wat basisinfo invult, weet een opdrachtgever vaak nog niet of de functie bij jou past. De kans is dan kleiner dat jij wordt uitgekozen. 

Logisch eigenlijk: je kiest zelf ook liever voor een opdrachtgever waarvan je genoeg informatie hebt, zodat je zeker weet dat de job bij jou past. Dit zijn de beste tips om opdrachtgevers te overtuigen:

  • Voeg een professionele foto toe (dus geen vakantiefoto of groepsfoto)
  • Beschrijf jezelf met een korte en krachtige tekst
  • Vertel over je positieve eigenschappen en vaardigheden
  • Laat weten in welke jobs je uitblinkt en waarmee je al ervaring hebt

Stap 3: Vul je beschikbaarheid in
Vul je beschikbaarheid in via de homepagina, zodat je relevante jobs ontvangt. Zo werk je alleen op de dagen en uren die jij beschikbaar bent.

Stap 4: Swipe door de vacatures
Via het tabje ‘Vacatures’ swipe je gemakkelijk door de openstaande vacatures. Als je op de vacature klikt, zie je direct wat de job inhoudt, wat je verdient, waar en wanneer je werkt en wat er van jou wordt verwacht.

Stap 5: Solliciteer op een vacature
Jouw droomjob gevonden? Klik onderaan op ‘I want this job!’, selecteer de dag of dagen waarop je wilt werken en je sollicitatie wordt verzonden. Zo easy is het! 

Vergeet niet dat je om te mogen werken een foto van je geldige ID-kaart of paspoort in je profiel moet hebben. Lukt het uploaden niet? Dan mag je de foto’s ook altijd naar ons sturen via Whatsapp. 

Tip: solliciteer gerust voor meerdere jobs. Hoe meer je solliciteert, hoe groter de kans is dat je aan de slag kunt!

Stap 6: Lopende sollicitaties checken of annuleren
Via het tabje ‘Sollicitaties’ krijg je een overzicht met alle jobs waarvoor jij hebt gesolliciteerd. Wil je één van jouw sollicitaties annuleren, omdat je bijvoorbeeld al een andere job hebt binnengehaald voor die dag? Ga dan in de app naar die job toe, klik op ‘Meer info’ en klik rechtsboven op ‘Geen interesse meer’.

Stap 7: Wacht op een contractvoorstel
Nadat je hebt gesolliciteerd bekijkt de opdrachtgever jouw profiel en sollicitatie. Als hij of zij extra vragen heeft, zal de opdrachtgever contact met jou opnemen via de chat in de app. Als de opdrachtgever ervan overtuigd is dat jij de geschikte bijverdiener bent voor de job, ontvang je een contractvoorstel in de NOWJOBS-app.

Let op! Sommige opdrachtgevers laten snel van zich horen, anderen nemen de tijd. Houd de app dus goed in de gaten zodat je geen kans misloopt.

Stap 8: Onderteken je contract
Ontvang je een contractvoorstel? Gefeliciteerd, de opdrachtgever koos voor jou!
Hoe weet ik of het contract in orde is?
1.    Je ontvangt je contractvoorstel van de opdrachtgever altijd in de app
2.    Als je het voorstel accepteert, zie je de job en beschrijving verschijnen bij jouw planning in de app
3.    Je ontvangt je contract de dag voordat je gaat werken via de mail. Je ondertekent dit contract handig digitaal, that’s it!

Stap 9: Ontvang je loon
De leukste stap van allemaal! Als je opdrachtgever je gewerkte uren heeft goedgekeurd, wordt je salaris binnen een week op je bankrekening gestort. Ka-tching, good job!

Heb je nog vragen over het sollicitatieproces of is er nog iets onduidelijk? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, wij helpen je graag!

 

calendar_today

25 mei 2022