Wat is donker, koud en net begonnen? Juist, de decembermaand. Pakjesavond staat alweer voor de deur en voor je er erg in hebt is 2020 voorbij. Voor veel mensen staat december in het teken van gezelligheid aan huis, maar voor anderen is deze maand juist de ideale tijd om lekker bij te verdienen. Zo ook bijverdiener Pieter, die één maand per jaar in Nederland werkt en de rest van het jaar in het warme Spanje woont.
 

Vertel me meer! Hoe gaat dat NOW?
Pieter leeft zo’n elf van de twaalf maanden een ontspannen leven in het zonnige Spanje. Vanaf half november tot en met 6 december komt hij traditiegetrouw met zijn familie en vrienden naar Nederland. En als hij in Nederland is, gaat Pieter ’t liefst flink aan de bak.

“Ik houd niet van stilzitten en ben super energiek, dus in de drukke maanden steek ik graag de handen uit de mouwen. Het is soms wel lastig om maar voor één maandje werk te vinden. Ik ben natuurlijk maar kort in Nederland en ik kan dus niet voor langere tijd ergens aan de slag. Daarnaast vind ik het ook moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende jobs. Eigenlijk lijkt alles me leuk!”

Pieter geeft in zijn profiel in de NOWJOBS app aan dat hij het niet erg vindt om zware dingen te tillen, niet bang is voor hoogtes en hij vindt het niet erg om een beetje vies te worden. Reviews heeft hij nog niet ontvangen, maar hij denkt erover om een externe review te vragen bij zijn vorige werkgevers.  
 

Even totaal iets anders: ik hou van Nederland
In Spanje werkt Pieter als administratief medewerker en assisteert hij zijn leidinggevende met het bijhouden van de trends en ontwikkelingen van het nieuwste speelgoed. “Het helemaal loslaten van Nederland doe ik niet, zo blijf ik altijd op de hoogte van de gebeurtenissen in Nederland. Ik houd bijvoorbeeld in de gaten of iedereen wel lief is voor elkaar. Toch vind ik het heerlijk om elk jaar naar Nederland te komen, al was het dit jaar door corona wel even anders.”

Ook moet Pieter altijd even wennen aan het weer in Nederland. “Waar in Spanje de zon schijnt in december, ligt er in Nederland gewoon ijs op de daken.” Maar je hoort Pieter niet klagen: “Ik ben niet een echte zeurpiet , al is het klimaat in Spanje wel echt beter.”
 

Voor welke jobs heb je uiteindelijk gekozen?
“Tijdens het bijhouden van de ontwikkelingen in Nederland hoorde ik steeds vaker de naam ‘NOWJOBS’ vallen. Handig als ik ben met mijn smartphone, heb ik meteen de app gedownload en kon ik na 1 minuut al solliciteren op de jobs die het beste bij mij passen. Zo heb ik bijgeklust bij een wortelboer, help ik regelmatig in de paardenstal en werk ik als koerier of bezorger.”

De laatste dagen ging Pieter via NOWJOBS vooral aan de slag als pakketjesbezorger. Ook ging Pieter als logistiek medewerker aan de slag in het magazijn, waar hij hielp met het sorteren, inpakken en inladen van pakketjes. Het resultaat mag er wezen: voor elke job een 5-sterrenbeoordeling! ⭐
 

Dat belletje met het Success Team, dat was écht grappig!
Nadat Pieter de NOWJOBS app had gedownload werd hij gebeld door het Success Team. “Dat belletje was écht heel grappig. NOWJOBS werkt natuurlijk vooral online, dus het was extra fijn om ook een mens van vlees en bloed te kunnen spreken.”

“Het leukste moest toen trouwens nog komen, want Success Consultant Nick kende ik nog van vroeger. Ik heb destijds een hele collectie barbiepoppen bij hem thuisbezorgd. Als dank kreeg ik van hem een tekening van zijn lievelingsdier: een paard. Super leuk om te zien hoe hij nu een echte volwassen man is geworden en mij kan helpen!”
 

Ga je vaker werken via NOWJOBS?
“Het fijne aan NOWJOBS is dat je zelf bepaalt wanneer en waar je werkt. Zelf ben ik dus maar één maand in Nederland en ik zoek dan ook een manier om heel flexibel bij te verdienen. Je beslist als bijverdiener zelf of je vaker op dezelfde plek werkt, of juist afwisselt tussen verschillende organisaties.” 

“Als je het werk leuk vindt kun je bij dezelfde organisatie nog een shift inplannen. En als je een keer wat nieuws wil proberen heb je de keuze uit de andere jobs in de NOWJOBS app. De afwisseling is echt een pluspunt!”
 

Heb je nog een leuke anekdote over je werk via NOWJOBS?
“Ja, die heb ik zeker! Waar ik eerst even aan moest wennen was het bezorgen op grote hoogte. Zoals ik al zei heb ik gelukkig geen hoogtevrees, maar een collega van mij had er wel veel moeite mee. We moeten namelijk best vaak gladde daken op.”
 

Is dat niet gevaarlijk?
“Ja,  het is bij deze job is wel opletten geblazen. Zo schrok mijn collega een keer van een langslopend paard en gleed hij bijna van het dak af. Dit was even schrikken, maar stiekem wel heel erg grappig. Uiteindelijk is hij geswitcht naar bijverdienen op veilige bodem.”
 

Ga ook aan slag in de drukke decembermaand
Wil je net als Pieter in december flexibel bijverdienen? En scoor jij ook alleen maar tienen? Bepaal dan zelf waar en wanneer je aan de slag gaat, want je bent vast en zeker de ideale kandidaat. Hopelijk klinkt dit alles je als muziek in de oren, want door nu de app te installeren kun je meteen de perfecte jobs gaan scoren.

Voor vragen over NOWJOBS kun je overigens altijd bij ons terecht. Groetjes de NOWJOBS Sint en zijn Marketingknecht.

5 december 2020 - Utrecht

account_circle

Robin - 03 december 2020