Zo werkt solliciteren als bijverdiener via NOWJOBS

Heb je de stap gezet om via NOWJOBS een job te zoeken? Super! Maar… wat nu? Hoe zoek je een job en hoe solliciteer je? En wanneer krijg je dan een reactie en hoe wordt alles geregeld? Zo veel vragen... Maar geen paniek! Wij helpen je uit de nood met dit mega simpele stappenplan. Heb je de app gedownload? Dan ben je al een hele stap dichter bij jouw droomjob.

STAP 1:  Registreer je

Nadat je de app hebt gedownload, kun je je gratis registreren als bijverdiener om je persoonlijke account aan te maken.

STAP 2: Maak je profiel compleet

Vul je profiel zo volledig mogelijk aan. Als je alleen wat basisinfo hebt ingevuld, weet een werkgever vaak nog niet genoeg over jou om te bepalen of je bij de functie past. De kans is dan kleiner dat hij voor jou kiest. Omgekeerd zal jij toch ook liever kiezen voor een bedrijf waarvan je genoeg informatie hebt, zodat je zeker weet dat de job en sfeer bij jou passen?

We hebben enkele tips voor jou om werkgevers gemakkelijker te overtuigen:

  • Voeg een professionele foto toe (dus geen vakantiefoto of groepsfoto).
  • Beschrijf jezelf met een kort en krachtig tekstje.
  • Vertel over je positieve eigenschappen en vaardigheden.
  • Laat weten in welke jobs je uitblinkt en waar je al ervaring mee hebt.

Lees nog meer tips over het volledig maken van je profiel en vind gemakkelijk de leukste jobs.

STAP 3: Swipe

Swipe door de vacatures en kies een job die jou aanspreekt. Je ziet meteen hoeveel je zal verdienen, hoe ver je moet reizen naar de job en wat er van jou wordt verwacht. Als je op “meer info” klikt, krijg je meer specifieke informatie over wat je taken precies zijn.

STAP 4: Solliciteer

Solliciteer voor de job door te klikken op de blauwe balk met “Ik wil deze job”. Vervolgens krijg je een bevestiging dat je sollicitatie is verzonden. Zo simpel is het! Tip: solliciteer voor meerdere jobs. Hoe meer je solliciteert, hoe groter de kans dat je wordt uitgekozen.

STAP 5: Wacht op contractvoorstel

Nu is het in spanning afwachten of je een contractvoorstel krijgt. De werkgever ontvangt eerst een melding van jouw sollicitatie en maakt daarna zijn keuze. Vervolgens kom jij via een notificatie te weten of je de job hebt gekregen.

Let op! Sommige werkgevers laten snel van zich horen, anderen nemen hun tijd. Het is mogelijk dat je enkele uren voor de aanvang van de job nog een contractvoorstel ontvangt. Houd de app dus zeker goed in de gaten zodat je geen kans misloopt. En houd je notificaties dus altijd aan!

STAP 6: Teken contract

Ontvang je een contractvoorstel? Super, de werkgever koos voor jou, gefeliciteerd! Accepteer het voorstel via de app, onderteken deze digitaal en wacht op het contract. Je ontvangt deze direct in je mailbox. En klaar ben je!

STAP 7: Ga werken

Tijd voor het echte werk! Letterlijk en figuurlijk. Zorg dat je zeker een kwartiertje van tevoren aanwezig bent op je job, zo is er nog tijd voor een korte briefing. Nu is het aan jou om je beste beentje voor te zetten. Om een goede eerste indruk te maken, lees je onze blog met tips over professional appearance.

STAP 8: Schrijf een review

Schrijf na de job een review over je ervaring. Zo kunnen andere bijverdieners zien hoe het werken bevalt bij die bepaalde werkgever. De werkgever beoordeelt jou ook en schrijft een review over hoe het is om met jou te werken. Hoe beter je hebt gewerkt, hoe beter de reviews zullen zijn. En dus hoe groter de kans dat andere bedrijven jou in de toekomst ook willen inschakelen.

STAP 9: Check je rekening

Tijd voor het leukste deel: check je rekening de volgende (werk)dag, want dan wordt jouw loon al gestort! Zo snel gaat het namelijk bij NOWJOBS 💰💰💰

account_circle

Jorrit - 18 augustus 2020