Daniëlle is haar bedrijf gestart toen ze 19 was. In haar laatste jaar van de opleiding styling, interieur & vormgeving op Nimeto in Utrecht ontdekte Daniëlle dat ze 3D tekenen heel leuk vindt én dat ze er ook erg goed in is. Zo ontstond het idee om bedrijven te helpen met het visualiseren en presenteren van hun ontwerpen. Al snel hierna was haar eigen bedrijf geboren: DéVé Creations. Daarbij houdt ze zich vooral bezig met ‘renderen’: het realistisch maken van tekeningen.

Dat Daniëlle goed is, kun je zien aan haar terugkerende klanten. ‘’Hoe leuk is dat? Daar ben ik natuurlijk heel blij mee en ik zie het als een groot compliment voor mij en mijn werk!’’ Daarnaast profiteert Daniëlle van alle thuiswerkende mensen. ‘’Mensen zien nu dingen in hun huis waar ze toch niet helemaal tevreden mee zijn. En daar help ik dan bij! Ik heb door corona juist meer opdrachten gekregen dan voorheen en zo heeft iets negatiefs toch ook positief uitgepakt.''

Een eigen bedrijf, werkweken van soms 60 uur. Dan blijft er weinig tijd over, zou je denken. Niks is minder waar. Daniëlle pakt dingen net even anders aan, waardoor ze genoeg tijd overhoudt voor hobby’s, vrije tijd én bijverdienen via NOWJOBS.

Dat is volgens Daniëlle ook zo fijn aan ondernemen: de vrijheid hebben om je eigen tijd in te delen.

‘’Het is niks voor mij om voor een baas te werken op vaste momenten voor een vast salaris. Nu sport ik in de ochtend en werk ik ’s middags als ik daar zin in heb. En als de zon schijnt stap ik lekker de auto in, op naar het strand!’’

Als ondernemer heeft Daniëlle niet iedere week dezelfde hoeveelheid werk. In de wat rustigere weken draait ze daarom graag wat shifts als bijverdiener. ‘’Ik bezorg weleens voor HelloFresh. Bijvoorbeeld ’s ochtends een shift van 6 tot 12 uur, zodat ik in de middag tijd heb om voor mezelf te werken of te sporten.’’

Genoeg rust pakken op de momenten dat het kan vindt Daniëlle ook belangrijk. Toch schakelt een ondernemersbrein nooit volledig uit. ‘’Tijdens het bezorgen voor HelloFresh kom ik natuurlijk langs heel veel huizen in allerlei verschillende wijken. Daarom neem ik altijd m’n notitieboek mee. Als ik iets leuk zie of geïnspireerd raak, dan schrijf ik het snel op of maak ik een beginschets.’’

Natuurlijk zitten er aan voordelen ook nadelen, zo ook bij interieur ontwerp. ‘’Omdat ik nog relatief jong ben, heb ik soms het idee dat opdrachtgevers mij minder serieus nemen. Maar ik merk steeds vaker dat ik dit vooral mijzelf aan praat. Tenslotte heb ik hiervoor geleerd en heb ik hier ervaring in.''

Ook heeft Daniëlle onderschat hoeveel mensen interieur ontwerpen nog als een hobby zien. Vaak komen bekenden naar haar toe om te vragen of ze even snel mee wil kijken en dan vindt ze het lastig om nee te zeggen. ‘’Het zijn bekenden die het vragen, maar het blijft gewoon mijn werk waarmee ik mijn geld verdien.’’ Natuurlijk kun je altijd een gokje wagen. ‘’Ik ben de moeilijkste niet en wil ze graag helpen met kleine dingen, maar er zijn natuurlijk grenzen. Voor niks een huis in 3D tekenen, daar begin ik niet meer aan!''

En de toekomst, hoe ziet die eruit voor een twintigjarige ondernemer? ‘’Ik hoop in september te starten met een deeltijd masteropleiding naast mijn werk. Extra kennis en een extra diploma, dat is natuurlijk lekker. En daarvan profiteren mijn klanten.''

Om voor deze master aangenomen te worden heeft ze voldoende werkervaring nodig, waar Daniëlle zeker een goede start in heeft. En zo niet? Dan blijft ze doen wat ze het leukste vindt: mensen helpen door te ontwerpen. Want volgens Daniëlle is werken vanuit je passie het allerbelangrijkste. ‘’Je moet jezelf niks opleggen omdat het moet of omdat het altijd van je verwacht is. Je moet het echt vanuit je passie doen.’’

 

Ook flexibel bijverdienen naast je studie, onderneming of andere bijbaan? Download NOWJOBS gratis en start vandaag nog!

 

account_circle

Jorrit - 02 april 2021