04 augustus 2020

In tien simpele stappen een vacature plaatsen in de NOWJOBS-app

Scherm van de app om een vacature te plaatsen

Heb je de stap gezet om via NOWJOBS flexibel personeel te zoeken? Super! Maar… wat nu? Hoe plaats je een vacature en hoe vind je een geschikte kandidaat? En wanneer krijg je dan een reactie? Hoe verstuur ik een contract en verlopen de uitbetalingen? We begrijpen dat het veel vragen oproept, maar geen paniek! Alle antwoorden staan in dit gemakkelijke tienstappenplan. 

Heb je de app gedownload? Dan ben je al een hele stap dichter bij de perfecte match. 

Stap 1: Nieuwe vacature maken 
Nadat je de app hebt gedownload, maak je een account door je bedrijf gratis te registreren. Zodra je extra personeel nodig hebt, plaats je geheel vrijblijvend een vacature. Open de app op je smartphone of tablet of maak gebruik van de desktopomgeving. Kies voor de optie ‘nieuwe vacature’. De eerste keer ben je iets meer tijd kwijt aan het maken van de vacature, maar de volgende keer kun je dezelfde vacature gebruiken en hoef je alleen de dag en tijd aan te passen. 

Stap 2: Functietitel en jobomschrijving 
Nadat je een nieuwe vacature hebt aangemaakt, kies je de branche van de vacature. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit Horeca & Events, Sales of Logistiek. Bij sommige branches kun je kiezen voor een bepaalde functie. Horeca & Events is natuurlijk een ruim begrip, dus tussen de subfuncties staan wat concretere functies. Tip: je kunt bij deze stap een interne referentie plaatsen. Deze interne referentie is niet zichtbaar voor de bijverdieners, maar het kan handig zijn als je verschillende vacatures hebt lopen. Heb je bijvoorbeeld een vacature in Soest en een in Dordrecht? Dan kun je hier voor jezelf aangeven over welke locatie het gaat. 


Bij de jobomschrijving schrijf je een stukje tekst over de werkzaamheden, de sfeer en andere nuttige of leuke info over de vacature. Moet de bijverdiener borden uithalen, steigers opbouwen of pakketjes sorteren? Gaat het bijvoorbeeld om een bruiloft of juist een begrafenis? Voor de bijverdiener is het belangrijk om te weten wat ze kunnen verwachten en waar ze aan toe zijn. Probeer zo concreet mogelijk te zijn! 

Stap 3: Werkkleding 
Is er specifieke werkkleding vereist voor jouw job? Dat kun je in deze stap aangeven. Nadat je het vinkje hebt aangeklikt, krijg je een tekstvak waar je zelf kunt opschrijven wat je verwacht van de bijverdiener. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of iemand een zwarte spijkerbroek aan moet met zwarte sneakers. Heb je zelf bedrijfskleding en is er alleen nog een nette broek nodig? Vermeld dit en wees ook hier zo concreet mogelijk.

Stap 4: Taal en opleidingsniveau
Als het belangrijk is dat een bijverdiener meerdere talen spreekt, dan kun je dat hier aangeven. Heb je bijvoorbeeld een restaurant met veel Duitse of Engelse gasten? Vink deze talen hier dan aan. Ook kun je aangeven welk gewenst opleidingsniveau nodig is voor de job. 

Stap 5: Adres bedrijf 
Het adres dat bij jouw geplaatste vacature komt te staan is automatisch ingesteld. Dit is het adres waarmee je in de Kamer van Koophandel ingeschreven staat. Is de job op een andere locatie dan dit adres? Pas het adres hier dan even aan. Dit doe je door het vinkje ‘dezelfde locatie als bedrijfsadres’ uit te zetten. Nu kun je het werkadres invullen.  

Let op: dit is een belangrijke stap als je een vacature voor bijvoorbeeld een evenement plaatst. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de bijverdiener voor je eigen huis staat in plaats van op locatie! 
 
Stap 6: Loon & werkdagen bepalen 
Wil je jouw bijverdiener(s) wat hoger loon bieden dan het minimumloon? Dan kun je ervoor kiezen om het uurloon aan te passen. Het minimumloon staat standaard ingesteld. Je kunt niet lager gaan dan het aangegeven minimumloon. 
 
Daarnaast kies je het aantal dagen voor jouw vacature. Je kunt tot 31 dagen selecteren, dus je kunt aardig vooruitplannen! In de app zie je een overzichtelijke kalender. Heb je bijvoorbeeld iemand nodig voor drie dagen? Dan selecteer je die dagen en klik je op ‘verder’. Je kunt ervoor kiezen om iedere dag dezelfde planning aan te houden, maar je kunt deze ook per dag aanpassen. Kies je voor dat laatste, dan vul je elke dag handmatig de planning in.  

Ook geef je hier de werktijden op. Als de shift langer dan 5.5 uur is voegt de app automatisch een verplichte pauze van een half uur toe. Geef daarbij aan of je de pauze doorbetaalt of niet. Klik nadat je dit hebt ingevuld op ‘verder’. 
 
Stap 7: Bijverdieners uitnodigen & contractvoorstel sturen 
Nu je alle informatie voor de vacature hebt ingevuld krijg je een joboverzicht te zien om de gegevens te checken. Klopt alles? Klik dan op ‘verder’. Je krijgt daarna de volgende optie: ‘Nodig alle beschikbare kandidaten uit’. Omdat je voor het eerst een vacature plaatst, heb je nog niemand in je favorietenpoule. Met die poule maak je meer kans op sollicitaties, omdat de vacature naar alle beschikbare kandidaten wordt uitgestuurd. Klik voor nu op ‘alle beschikbare kandidaten uitnodigen’, en check of de aangemaakte vacature inderdaad tussen je eigen vacatures staat. In de agenda-view planner zie je hem ook staan. 
 
Bij ‘to do’ op het homescherm zie je de nieuwe sollicitaties staan. Daar komen ze binnen. Bekijk de bijverdiener(s) en kies iemand uit die je een contractvoorstel wilt sturen. Het kan een hele lijst met geïnteresseerde, beschikbare kandidaten zijn, maar het kan er ook één zijn.  

Heb je er meerdere? Bovenaan zie je de elite bijverdieners staan en daaronder de topmatches. Elite bijverdieners zijn volledig gescreend door ons Success Team. Je herkent deze bijverdieners aan het gouden kader rondom het profiel. Topmatches zijn bijverdieners die het beste matchen met de door jouw ingevulde eisen van de vacature. 
 
Met het rode pijltje ga je naar het volledige profiel van een bijverdiener. Hier kun je alles lezen over de ervaring van de bijverdiener, inclusief reviews van andere werkgevers. Voldoet deze bijverdiener aan alle eisen? Dan stuur je hem of haar een contractvoorstel. Stuur er een voor alle dagen of alleen voor één dag, je bepaalt het helemaal zelf! 
 
Good to know: Het plaatsen van een vacature werkt volledig op basis van no cure no pay. Je downloadt de app gratis en plaatst gratis vacatures. Je betaalt pas zodra er daadwerkelijk iemand bij jou heeft gewerkt. In de app staat een indicatiebedrag voor de geplande uren. Als de uren veranderen of afwijken van de planning, wordt het te factureren bedrag automatisch aangepast. 
 
Stap 8: Contract maken & werken!  
Zodra één van de bijverdieners het contractvoorstel heeft geaccepteerd, zorgen wij ervoor dat er een contract wordt aangemaakt. Als alles is geregeld en digitaal is ondertekend, kun je op deze persoon rekenen. De bijverdiener komt in je planning te staan.* 

Bij een nieuwe bijverdiener doen wij de digitale identiteitscheck, maar jij als werkgever moet soms de ID-kaart ook nog even checken. Dit hoef je slechts eenmalig te doen als het een nieuwe bijverdiener is die voor het eerst via NOWJOBS komt werken. 
 
*Tip! Wat betekenen die bolletjes in je planning? Geel: contractvoorstel is gestuurd, groen: contractvoorstel is geaccepteerd. Nog geen keuze gemaakt? Dan zijn de bolletjes zwart en heb je nog geen contractvoorstel verstuurd. 
 
Stap 9: Geef feedback 
Nadat de bijverdiener voor jou heeft gewerkt, krijg je in de app de to do ‘geef feedback aan {naam}’. Als de bijverdiener voor de eerste keer heeft gewerkt, verifieer je zijn of haar ID en geef je aan dat de job is uitgevoerd. Heeft de bijverdiener de geplande uren gewerkt? Dan klik je op ‘bevestig’. Mocht de bijverdiener langer hebben doorgewerkt, dan kun je dat hier ook doorgeven. Wij zorgen dat de bijverdiener correct wordt uitbetaald.  
 
Belangrijk: Dit moet vóór de volgende werkdag om 13:00 uur worden gedaan. Om 13:00 uur betalen wij alleen de geplande uren uit. Ook als je ze nog niet hebt bevestigd. 
 
Stap 10: Geef een review 
Nadat je de feedback hebt gegeven, vragen we of je een review wilt geven over de bijverdiener die bij jou heeft gewerkt. Hier geef je per onderdeel met sterren aan hoe goed de bijverdiener volgens jou heeft gepresteerd.  
 
De app stelt de beoordeling standaard in op vier sterren, maar je bent natuurlijk vrij om dit aan te passen aan jouw ervaring met de bijverdiener. De app berekent de totaalscore automatisch en het enige wat je nog te doen staat is een schriftelijke review schrijven. Ook hier heeft de app al een automatisch bericht ingevuld, maar het is wel zo leuk om dit wat persoonlijker te maken ?.
 

account_circle

Marketing - 04 augustus 2020