Ideaal voor Horeca, Retail en Events

NOWJOBS helpt met de app niet alleen werkzoekenden die sneller en flexibeler op zoek zijn naar een bijbaan, maar specifiek ook de horeca, retail en eventsector. In deze sectoren moeten mensen vaak heel snel ingezet kunnen worden om (on)verwachte piekmomenten op te vangen of om zieken te vervangen. Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland: “De tijden dat werkgevers alles bepaalden en werknemers klakkeloos volgden is voorbij. Flexwerken vinden jongeren prima, maar wel op hun voorwaarden. Met NOWJOBS bieden wij deze sectoren nu de kans om ‘last-minute’ tijdelijke tekorten op te vangen met bijzonder gemotiveerde werknemers.”

Flexibel werken en binnen een dag uitbetaald

De NOWJOBS app geeft jongeren de mogelijkheid om snel hun gegevens in te vullen, een selfie te uploaden en vervolgens direct door het aanbod van vacatures te swipen. Deze snelle manier van solliciteren was in België een schot in de roos, waardoor NOWJOBS nu de lijn doortrekt met de lancering van de app in Nederland. NOWJOBS is in september begonnen in Utrecht, maar is na het succes snel aan het uitbouwen naar heel Nederland. Robin Jakub, Marketing Coördinator bij NOWJOBS en zelf net een jaar afgestudeerd: “Vaak hebben studenten en jongeren nu geld nodig om lastminute festivaltickets te kopen, een onverwacht reisje te boeken of om allerlei leuke dingen te doen. Onze app stelt hen in staat om snel en 100% mobiel door het aanbod van tijdelijke jobs te swipen en dezelfde dag nog ergens aan het werk te gaan.” NOWJOBS speelt met de nieuwe app naadloos in op de steeds nadrukkelijkere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Bijna de helft van de jongeren combineert hun studie met één of meerdere bijbaantjes. “Binnen deze generatie staan flexibiliteit en vrijheid centraal. Zij willen werken waar en wanneer zij willen. Met NOWJOBS kunnen wij dat bieden. Je kunt dezelfde dag al aan de slag en een dag later is je loon al binnen”, aldus Vastenburg. Naast snelheid en flexibiliteit is ook de administratie goed geregeld. De app voorziet in de mogelijkheid om direct en digitaal een duidelijk arbeidscontract te maken en de bijverdieners de volgende werkdag al uit te betalen.

“ Na een succesvolle introductie in België in 2017 heeft House of HR eind september 2019 NOWJOBS nu ook in Nederland geïntroduceerd. De gratis app biedt uitkomst voor zowel werkzoekenden die snel willen bijverdienen als voor bedrijven in de Retail, Horeca en Eventsector die tijdelijke personeelstekorten snel moeten kunnen opvangen.”

account_circle

Robin - 20 september 2019