De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat het fijn is om snel te kunnen schakelen als je ineens minder of juist meer personeel nodig hebt. Met het toevoegen van een flexibele laag aan je personeelsbestand ben je als organisatie wendbaarder en kun je gemakkelijker inspelen op pieken en dalen in de vraag naar arbeid.

Via digitaal uitzendplatform NOWJOBS vind je gemakkelijk flexibele bijverdieners die bij jou passen. Lees snel verder wat nog meer voordelen zijn van het gebruik van een digitaal uitzendplatform. 

Minder administratieve lasten
Als je gebruik maakt van een uitzendplatform wordt er een hoop administratief werk voor je uit handen genomen! Het loon van de bijverdieners die bij jou werken wordt betaald en ook alle premies en loonheffingen worden afgedragen. Daarnaast worden de loonstroken verstuurd, vakantiedagen toegekend en de ziek- en betermeldingen geregeld. Jij hoeft daar niks voor te doen. Als ondernemer kun je hierdoor dus tijd besparen waardoor je meer tijd en aandacht hebt voor andere zaken binnen jouw organisatie. 

Verlagen financiële risico’s
Als een werknemer die bij jou in dienst is ziek wordt, dan ben je als werkgever verplicht om loon door te betalen tot maximaal twee jaar. Als een flexkracht ziek wordt is het uitzendbureau verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte. Jij bent slechts de inlener van de uitzendkracht, niet de feitelijke werkgever.

Meer flexibiliteit
Je mag maximaal drie tijdelijke contracten aanbieden aan een werknemer, in een tijdsbestek van maximaal drie jaar. Via een digitaal uitzendbureau is het mogelijk om tijdelijke contracten aan te bieden gedurende een periode van 5,5 jaar. Op deze manier ben je dus als inlener flexibeler in het inzetten van de uitzendkracht en heb je een langere periode om te bepalen of je de bijverdiener vast in dienst wil nemen. Ook dit verlaagt het risico dat vaste dienstverbanden met zich meebrengt.

Flexibele schil
Bijverdieners zet je alleen in op het moment dat het nodig is, zoals op de piek- en vakantiemomenten, bij ziekte van eigen personeel of voor een tijdelijke klus. Je kunt op elk moment afscheid nemen van deze uitzendkracht, bijvoorbeeld na de vakantie of als een project is afgerond. Met een uitzendplatform bouw je gemakkelijk een flexibele schil op en voorkom je onnodige kosten. 

Favorietenpoule
Wil jij graag tijdens de piekmomenten of tijdelijke klussen dezelfde flexwerkers inzetten op de werkvloer? Dat kan! Bouw gemakkelijk een favorietenpoule op en benader dezelfde kandidaten waar je tevreden over bent, dat is ook fijn voor je vaste werknemers.

NOWJOBS
Ben jij enthousiast geworden over de mogelijkheden die een digitaal uitzendplatform biedt om zo jouw personeelsplanning op orde te hebben en flexibel mee te bewegen met de markt? Wij vertellen je graag meer over hoe NOWJOBS jou hierbij kan helpen.

Neem contact met ons op!

 

account_circle

Marketing - 06 januari 2022